Items met een herinnering!

by

6Iedereen heeft ze wel, denk ik. Items waar een herinnering aan vast zit! Soms bewust omdat het bijvoorbeeld geërfd is, maar soms ook onbewust omdat je er gewoon veel in beleefd hebt! Vandaag wil ik een aantal van mijn items met een herinnering delen en de verhalen die daar bijhoren. Ik hoop dat je het leuk vind om te lezen! 

Mijn eerste designer tas
1We beginnen met mijn grootste liefde. Ik heb al eens eerder uitgebreid over de tas geschreven. Dat kun je hier lezen. Maar ik zal het nog eens kort vertellen! Zoals je ziet is de tas inmiddels al flink gedragen en zitten er her en der kleine vage plekken op. Ik moet ‘m eigenlijk een keer goed laten oppoetsen, maar ik kan ‘m eigenlijk gewoon niet missen Hij gaat overal mee naar toe, haha! Ik kocht deze Vlieger en Vandam tas inmiddels al weer twee jaar geleden, daarvoor had ik hem al jaren op het oog. Het was gewoon mijn perfecte tas, en op dat moment life goal om ‘m te kopen. En die life goal is inmiddels behaald, haha! (En ik heb al een tweede vlieger en van dam tas). Love love love it.

Mijn eerste bril
4Dit is mijn allereerste bril! Ik kreeg deze bril in de 4e klas van de HAVO. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik in nietsvermoedend in de aula van de middelbare school zat. Ik had een tussen uur en zat met een vriendin gezellig te kletsen.We zaten in het midden van de aula en toen ik wilde kijken hoe laat het was omdat we toch echt naar de volgende les moesten. Kon ik de klok niet lezen. Ik kon gewoon niet zien waar de wijzers naar wezen. En het is niet een klein klokje, het was zeker wel een klok van een meter breed. Toen realiseerde ik me dat ik misschien maar eens mijn ogen moest laten bekijken. Zo gezegd zo gedaan!

Ik bleek een + en een – oog te hebben, en hierdoor kunnen mijn ogen niet samen te kunnen werken, waardoor ze veel moeite moeten doen om te focussen. Dit verklaarde ook de hoofdpijn die ik steeds vaker had. Dit was de eerste bril die ik koos, een bril van Chanel (jaja, mijn eerste (en laatste) chanel-item). Ik zou deze bril nu nooit meer uit kiezen, hij is te klein en te streng. Inmiddels zijn we al drie brillen verder, maar je eerste bril blijft bijzonder! Hier kun je mijn huidige bril zien. :-)

Het vakantie shortje
2Toen ik dit shortje kocht had ik niet verwacht dat er veel herinneringen aan zouden zitten. Natuurlijk niet, het was gewoon een shortje dat ik nog scoorde in de sale bij Zara, twee jaar geleden. Maar het groeide uit tot mijn favoriete zomer shortje! Hij is licht gewist, staat leuk en heeft een zomers maar toch Lies-proof patroon. Ik heb hem veel gedragen op verschillende vakanties en dat zijn dan ook gelijk de herinneringen die er aan zitten! Ik heb ‘m meegenomen naar Marrakech, Spanje, Londen, Rome, noem maar op! En dit bleef altijd het shortje dat ik uit de kost trok, als we gingen winkelen, naar het strand. Het is gewoon het perfecte zomer shortje! Hij is dus inmiddels de halve wereld (oké, ik overdrijf) al over geweest, en de andere helft gaat ie zeker ook nog zien want ik ben nog lang niet op deze leukerd uit gekeken!
Zomerse sandalen
3Dit zijn mijn enige zomerse sandalen met een flinke hak die ook nog eens heerlijk lopen. En vooral dat laatste maakt ze bijzonder, want welke schoenen met een hak van bij 11 centimeter lopen nou lekker? Nou! Deze van Steve Madden! Ik kan me nog goed herinneren hoe ik ze kocht. Ik was niet perse opzoek naar gehakte sandalen. Maar toen ik de Steve Madden winkel in Rotterdam binnen liep moest ik ze meenemen. Maar ik twijfelde heel erg want ze waren niet heel goedkoop. Of althans niet mijn portemonnee. Dus ik heb ze uiteindelijk gekregen van mijn mama, thanks mama <3. Zoals je ziet zijn deze inmiddels ook al flink beschadigd, en kunnen ze wel een opknapbeurt gebruiken. En ook deze gingen steevast mee op vakantie voor een wat chiquer avondje, ik kan niet wachten tot het wat warmer weer is zodat ik ze weer aan kan! (Volgens mij heb ik nu al 100 keer geschreven dat ik niet kan wachten op het warme weer).

De ring
5Deze ring heb ik geërfd van mijn oma (en opa). Mijn oma overleed toen ik nog een klein meisje was, dus ik me niet heel veel meer van haar herinneren. Behalve dat ik altijd met mijn nichtje altijd koekjes van haar kreeg, haha! Mijn opa daarentegen overleed toen ik een jaar of 17 was, en toen kreeg ik ook deze ring. Mijn opa heeft oma’s sieraden altijd bewaard maar nu ook hij overleden was, was het tijd om alle spulletjes uit te zoeken. Mijn moeder kwam toen der tijd met het sieraden kistje van oma aan en ik mocht deze ring hebben als herinnering aan hen. Zoals je ziet is het een oude, traditionele en bijzondere ring, ik draag de ring elke dag en doe ‘m nooit af! En draag ik altijd mijn opa en oma bij me. Ik denk dat ik deze ring nooit en te nimmer af zal doen, en wie weet zal deze door de jaren heen wel door geërfd worden, dat hoop ik!

Dit waren alle items met een bijzondere herinnering, ik heb er nog wel meer dus misschien komt er nog wel een tweede deel! Hebben jullie ook items met een mooie herinnering?

April 6, 2015
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply effierced

    Prachtig die zwarte sleehakken! En wat een leuke manier om naar items te kijken, een ervaring bij een kledingstuk is echt heel leuk om te lezen.

    April 7, 2015 at 15:13
  • Leave a Reply