“Ik ga elke dag sporten!”

by

1Ja, nooit dus. Ik zei het niet, ik dacht het niet en wilde het al helemaal niet. Ik geef het gewoon toe ik ben niet sportief, reality check! Ik ben niet eens sportief genoeg om toch te gaan sporten omdat het goed voor je is. Of moet ik zeggen was? Ik was niet eens sportief genoeg. Want ja hoor, het hoge woord is er uit, ik heb gezegd dat ik elke dag ga sporten. Wow Lies! Van waar die drastische verandering?! Wow lezer, lees snel verder daar voor! ;-)

Misschien is elke dag gaan sporten niet heel realistisch. En kan ik beter zeggen dat ik elke dag wil sporten, of in ieder geval zoveel mogelijk dagen. En dat komt door één ding. Ik heb namelijk EINDELIJK (met hoofdletters ja) een sport gevonden dat ik leuk en uitdagend vind om te doen. Ik ben zacht gezegd een drama met sporten en heb mijn moeder dan ook heel wat hoofdbreuken bezorgd over mijn sportiviteit. Sorry mam!

Ik heb best wat sporten geprobeerd, zoals turnen bijvoorbeeld. Turnen vond ik heel erg leuk, tot dat ik in de selectie kwam en verplicht mee moest doen aan wedstrijden. Waar ik weken van te voren al zenuwachtig voor was, dus daar ben ik na een tijd weer vanaf gegaan. Toen heb ik een jaar op aikido gezeten, omdat mijn broer dat deed (en nog steeds doet). Maar dat bleek toch meer zijn ding dan het mijne. Ook heb ik op dansen gezeten, wat ik nog steeds heel erg leuk vind, maar bij mij in het dorp zijn geen leuke dansscholen voor meiden van mijn leeftijd, helaas. Toen heb ik een jaar lang hardgelopen 2 a 3 keer in week, samen met mijn moeder. Blij dat ze was. En dat ging ook wel aardig goed! Maar ik betrapte me er zelf op dat ik eigenlijk smoesjes zocht om niet te gaan. Na een jaar lang hardlopen was ik het spuug en spuug zat en stopte ik ermee. Het is gewoon niets voor mij.

2

Ik wil dat sporten leuk is, in plaats van afgebeuld worden. Ik zocht dus een leuke manier van afbeulen. Na mijn hardloop festijn heb ik een jaar niet gesport. Lies, schaam je! Ja, daar schaam ik me best voor. Toen ben ik met mijn nichtje mee gegaan naar de sportschool en heb ik een aantal groepslessen gevolgd. En dat vond ik wel oké. Maar ik heb toen der tijd geen abonnement genomen omdat ik ging verhuizen naar een andere stad. En daar zat de sportschool op bijna een half uur fietsen. Dan zou het al een hele sport zijn om er te komen, nee bedankt.

En toen was het alweer nu, vandaag! Oké, eigenlijk anderhalve week geleden. Op de blog van Jennie  kwam ik tegen dat zij hoepelde, en dat ze daar ook nog eens in een maand heel veel verschil mee zag. Hoe leuk is dat?! Vroeger vond ik hoepelen al leuk, dan zou ik dat nu ook nog wel vinden toch? 20 minuten hoepelen per dag is al genoeg om resultaat te zien. 20 minuten maar! Dat moet ik kunnen! Want eerlijk is eerlijk, mijn lichaam is niet meer zo slank als dat het vroeger is geweest. Niet dat ik mezelf te dik vind, maar ik vind wel dat mijn buik weer wat strakker mag worden :-). Dus ik las me in over hoepelen en keek op youtube wat filmpjes over hoela hoepen. En toen kocht ik al gauw een hoepel!3Een blauw met zilver natuurlijk, hoe meer Lies-proof hoe beter! En ik keek er stiekem heel erg naar uit om te hoepelen. Dus toen ik anderhalve week geleden voor het eerst sinds jaren weer hoepelde kon m’n geluk niet op. Hoepelen is echt heel erg leuk! Je moet het weer even onder de knie krijgen, maar als je het eenmaal kan kun je er hele workouts mee doen. Rennen tijdens het hoepelen, lunges tijdens het hoepelen, arm trainingen tijdens het hoepelen. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan! Daarnaast kun je er ook hele dansen mee doen.

En omdat je voor het draaien van je hoepel veel spieren gebruikt en vooral je buik spieren krijg je als snel een strakkere buik. En daar gaan we voor! Ik ben dus pas anderhalve week trouw elke dag aan het hoepelen, dus mega verschil zien we nog niet. Maar ik houd jullie up to date over mijn voortgang! Aaah, ik ben best blij dat ik dit gevonden heb, dank je wel Jennie!

Ben jij sportief? En wat doe je voor sport(en)? :-)

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Manon

  Oeh leuk! Ik ben nu ook sinds ongeveer een week aan het hoepelen haha, ook geïnspireerd door Jennie. Ik denk dat ze héél veel meiden aan het hoepelen heeft gekregen! Daarnaast ben ik deze week ook begonnen met de Kayla Itsines guide :)

  March 8, 2015 at 08:23
 • Reply Moniek

  Ik was ook geen sporter vroeger heb ik altijd wel gevolleybald. En nu sport ik samen met een vriendin in de sportschool een paar keer in de week. Ik ben benieuwd naar het hoepelen, het lijkt mij misschien ook wel wat.

  March 8, 2015 at 22:15
 • Leave a Reply