DIY: Outfit-inspiratie-board in je kledingkast.

by

6Het is een lange tijd geleden dat ik eens een DIY deed. Nu ben ik ook niet echt een goede DIY-er, vaak haal ik me de mooiste projecten in het hoofd om het vervolgens flink te laten mislukken. Maar goed, vandaag heb ik een super simpele DIY voor jullie! Ik werd geïnspireerd door een foto van IKEA waarop een kleding kast te zien was waarbij in de binnenkant allemaal verschillende foto’s hingen. Dat is handig dacht ik! Ter inspiratie, voor als ik weer eens niet weet wat ik aan moet en dus heel Pinterest door struin. Dus ik ging er mee aan de slag! Het is eigenlijk gewoon een prikbord maar dan in je kledingkast. Let’s do it!2 Het absoluut geen dure DIY want  je hebt er niet veel voor nodig. Dit heb je nodig:

– Onderzetters van kurk (€1,65 per drie bij Action, ik heb er in totaal 8 gebruikt. Dus 3 pakken onderzetters). Je kan ook een plaat van kurk kopen maar die kon ik niet zo snel vinden.
– Dubbelzijdig tape (€0,46 bij Action)
– Punaises (€1,29 bij Marskramer)
– Je favoriete inspiratie foto’s uitgeprint.

In totaal kost het dus: €6,70!
1En ook het maken is echt super makkelijk! Beplak de onderzetters aan de lelijke kant met het dubbelzijdige tape en plak ze aan de binnen kant van je kast. Wel even passen en meten of ze mooi in het midden zitten. En dan is het een kwestie van alle acht op plakken!
5Beetje gek gezicht hé zo? Dat word wel beter als je er straks je foto’s op ‘pint’. Ik heb de onderzetters trouwens van te voren nog even ingespoten met wat bodysplash omdat ze echt niet lekker ruiken. En ik wil natuurlijk niet dat straks al mijn kleding naar kurk ruikt als de kast dicht zit. Ik heb er ook nog aan gedacht om het kurk eerst wit te verven, maar dat heb ik niet gedaan omdat het toch aan de binnen kant van mijn kast zit en je het toch niet opzichtig ziet. Dat kun je wel doen als je het aan de buiten kant doet natuurlijk! 3

Dit is het uiteindelijke resultaat! Ik vind het nog  heel leuk staan ook! En elk seizoen kun je dan je foto’s veranderen. En elke keer als je een mooie foto tegen komt kun je ‘m er bij hangen. Ik hoop dat ik op deze manier wat meer geinpsireerd word als ik mijn outfit uit kies s’ochtends. Zo kan ik op in één oogopslag zien wat de beste fashionista’s dragen, en welke items ik echt top vind zodat ik ook wat bewust kleding kan gaan kopen! Want ik hang hier natuurlijk alleen maar mijn meest favoriete inspiratie outfits, in plaats van de meer dan 1000 outfits die ik op mijn Pinterest heb staan.

Het is een super simpele maar leuke DIY. Wat vind jij van dit idee? :-D

November 3, 2015
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kim | Kimsbloglife

    Superleuk idee! Ik wil ook zo’n prikbord gaan maken met onderzetters voor in mijn psychologenpraktijk, maar als moodboard voor outfitinspiratie is het ook heel leuk en kan het inderdaad helpen om wat nieuwe outfits te bedenken :-)

    February 19, 2016 at 11:07
  • Leave a Reply