Wat ik (nog) niet begrijp van het fashion bloggen.

by

1Ik heb heel mijn leven al veel interesse gehad voor mode, zoals menig vrouw dat heeft. Kleding kopen, bekijken en dragen daar haal ik gewoon een goed gevoel uit! Het was daarom ook vanzelfsprekend dat ik onder andere daar over zou gaan bloggen toen ik mijn blog begon. Inmiddels zijn we 10 maanden verder, waardoor je zou zeggen dat ik het outfit foto’s delen en het bloggen over mode wel onder de knie heb. Maar eerlijk is eerlijk, sommige dingen van andere ‘fashionbloggers’  snap ik nog steeds niet! Vandaag wil ik deze dingen graag met jullie delen. Misschien dat jij ze wel begrijpt of ook juist niet? Lees snel verder!

1) Meerdere outfits per week?
Veel fashionbloggers delen meerdere outfits per week, iedere week, heel het jaar lang. Dit vind ik zo knap! En elke outfit die ze delen is anders en er is er nooit geen een het zelfde! Als ik dat zou doen met mijn kleding kast dan zijn we na een maand door al mijn kleding heen. Kopen zij dan zoveel kleding zodat ze altijd verschillende outfits kunnen delen? Dat moet toch bakken met geld kosten! Of krijgen ze kleding toegestuurd? Hoe werkt dit? Wat daar dan ook bij komt kijken, wie strikken zij om meerdere keren per week hun outfit te shooten (wat er dan ook nog eens super professioneel uit ziet)?

2) Meerdere stijlen kunnen rocken?
Sommige bloggers kunnen van de ene stijl naar de stijl springen. Waarbij het dan ook nog eens bij ze past en ze het echt rocken! Dat is misschien wel mijn grootste verbazing, ik vind het echt knap als mensen meerdere stijlen kunnen dragen. En waarbij ze toch nog écht zichzelf zijn. Ik heb het idee dat als ik met een roze bloemetjes jurk aan kom dat veel bezoekers dan zoiets hebben van: ‘Wow, Lies. Wat een verschil!’. Dat zou ik zelf ook hebben. Of gaat zo’n verandering wat geleidelijker?

3) Zoveel mooie locaties?
Ook dit vind ik een groot vraagteken. Zoals je misschien wel hebt gezien aan mijn outfit foto’s zijn die vaak op dezelfde locatie genomen. Mede onder het mom van ‘never change a winning team location. Maar ook omdat ik gewoon geen andere mooie locaties kan vinden. We gaan vaak opzoek naar nieuwe locaties maar vaak zonder succes. Misschien ligt dit ook wel aan het feit dat ik niet in zo’n fotogenieke stad woon zoals Amsterdam. En waarschijnlijk ligt het er ook aan dat ik me heel erg kan irriteren aan foto’s waarbij de kleuren niet bij elkaar passen. We blijven zoeken naar mooie locaties!

4) Er altijd goed uit zien?
Op alle foto’s van modebloggers zien ze er altijd zo goed uit!  Alles zit perfect. Hun haar, hun kleding, hun make-up, gewoon überhaupt hun hele gezicht en lichaam! Ik heb geregeld mijn fotodag niet, waardoor het allemaal gewoon niet lekker wil zitten. Hebben andere fashionbloggers dat ook? En delen ze die foto’s dan gewoon niet? Ik kies meestal dan toch de mooiste foto’s uit, waardoor sommige outfits wat minder geslaagd zijn dan andere. Ach, niemand is perfect. En het heeft ook z’n charme omdat te laten zien!

5) Nooit last van de natuur?
Misschien woon ik wel in het stukje Nederland waar er altijd wat is met het weer. Te veel wind, regen, te veel zon, te veel schaduw. Noem het allemaal maar op. Dan zit je haar weer door de war door de wind, waait je rok omhoog, krijg je traan ogen van de zon. Hebben andere bloggers daar geen last van? Of zoeken ze het perfecte moment van de dag uit om foto’s maken? Ik heb nog nooit een fashionblogger gezien waarbij hun haar helemaal verwaaid is. En als het verwaaid is, dan is het op de mooie Beyoncé achtige manier. Jaloers!

Kan iemand hier mij duidelijkheid over geven, haha? Want deze mysteries zou ik zelf graag willen oplossen voor mezelf!  Heb jij ook fashionblogs mysteries die je opgelost zou willen hebben?

August 17, 2015
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Floor

  Haha ik herken de vragen, die heb ik zelf ook altijd :p

  August 17, 2015 at 09:45
 • Reply Nena

  Haha wat een leuke vragen! Ik zal ze eens vanuit mijn standpunt beantwoorden :p Ik maak best veel outfit foto’s op een week. maar ik heb ook wel veel kleding of ik combineer alles weer op een andere manier. Je ziet best vaak dezelfde items terugkomen maar nooit dezelfde outfit uiteraard. Oh en mijn statief en afstandsbediening doen uiteraard al het werk.

  Ik draag ook best veel stijlen door elkaar, of alles mij even goed staat weet ik niet maar ik vind het wel leuk om soms iets totaal anders te dragen al probeer ik nog steeds mijn eigen ding eraan toe te voegen zoals een girly outfit met sneakers te combineren.

  Oh en dat laatste, dat is mijn grootste ergernis, het waait hier dus ALTIJD ! Ik probeer meestal tussen 2 buien in te shooten of net de foto te maken als de wind 3 sec stil is om dan weer 3 minuten te wachten :’)

  Benieuwd wat anderen gaan reageren op je vragen!

  August 17, 2015 at 09:49
  • Reply Lies

   Ja, ik vind jouw outfitfoto’s ook altijd heel mooi! En ze passen ook allemaal bij je! Dus chapeau!
   Ik heb trouwens nooit gedacht aan met de zelfontspanner en een statief. Mijn moeder maakt altijd mijn foto’s (de lieverd!).

   August 17, 2015 at 10:17
 • Reply Idwerd

  Ik herken echt al deze dingen! Hoe doen ze het toch, mij lukt het niet. Maar ik blijf net zo lang doorgaan tot het lukt haha

  August 17, 2015 at 13:54
  • Reply Lies

   Tot het bittere eind, hahah!

   August 17, 2015 at 14:49
 • Reply Ilah

  Herkenbaar haha. Ik zou ook graag antwoord willen op deze vragen, dat zou een hoop helpen.

  August 17, 2015 at 14:15
  • Reply Lies

   Ja! Help ons super profi fashionbloggers!

   August 17, 2015 at 14:49
 • Reply Lobke - Lovali

  Haha, wat leuk! Dat zijn echt herkenbare vragen die ik mij stel bij fashion bloggers. Vooral hoe ze al die mooie locaties weten en dan ook echt prachtige foto’s weten neer te leggen!! Xx

  August 17, 2015 at 17:41
 • Leave a Reply