Troubles in hairadise.

by

1Zolang als ik me kan herinneren heb ik al dun en ‘futloos’ haar. Natuurlijk had ik graag vol en lang haar gehad, maar dat was nou eenmaal niet zo. Om het toch wat meer pit te geven verfde ik het rood/oranje. En dat stond me eigenlijk heel goed, bij mijn bleke huid! Dus ik heb het jaren geverfd met een pakje haar verf van altijd het zelfde merk. Tot dat ik eens besloot een ander merk te proberen… 

Je voelt het al aankomen, dat was niet zo geslaagd. Ik had dezelfde haar kleur als Ariel van de kleine zeemeermin. En was best wel in paniek! Dus ben ik hals over kop naar een kapper gegaan waar ze mijn haar bleekten, zonder over de consequenties na te denken. Ik moest het wel laten bleken anders zou het heel donker geverfd moeten worden en dat wilde ik niet. Dus zo’n uur of drie verder en met weer normaal rossig haar verliet ik de kapper weer. Maar toen ik de volgende dag onder de douche stond liep mijn haar oranje uit. Ik stond onder de douche en het leek wel Koningsdag. Mijn haar was in één wasbeurt een paar tinten lichter.

Daarna volgenden een hele hoop verf sessies en kappers bezoekjes. Om tot de conclusie te komen dat mijn haar de verf niet meer pakt. Het loopt er gewoon uit, de haarvaatjes sluiten niet meer. Oftewel ik had mijn haar best wel naar de haar hel geholpen. En de opties? Of blijven verven maar dan een heel stuk vaker. Of het eruit laten groeien. Inmiddels is het drie kwart jaar geleden dat ik mijn haar voor het laatst verfde. En nu ben ik het ook meer dan zat. Dus het werd weer tijd voor een kappersbeurt met verven en alles erop en eraan.

3Dit is hoe mijn haar eruit zag voor de kappersbeurt. Zoals je ziet heb ik een flinke uitgroei gekweekt in de tijd dat ik het niet geverfd had. Ook kun je goed zien hoe dun mijn haar is, zeker aan de voorste lokken en aan de sprieterige punten aan de onderkant van mijn haren. Je ziet ook een duidelijk kleur verschil tussen boven, wat nieuw en dus gezond haar is en de onderkant wat oud, gebleekt en dood is. Daar tussen zit ook nog een mengel moes van kleuren van wat gezonder, niet gebleekt haar wat wel eens geverfd is. Een soort ombré maar dan niet helemaal. Dus opzicht was het best een rommeltje en het werd tijd om dat op te knappen. Ik had alleen geen idee hoe! Misschien heel mijn haar een andere kleur laten verven? Een mooiere ombre laten verven? Of heel veel high en low lights?

Ik heb het besproken met de kapster bij Kinki kappers in Dordrecht. Waar mijn haar situatie inmiddels al bekend bij is. En we zijn tot de conclusie gekomen om het onderste deel van mijn haar met rust te laten, omdat dit deel waarschijnlijk weer geen verf zou pakken. Aangezien het nog steeds dood is. Dus het een geheel andere kleur verven valt af.
Ze zou alleen mijn uitgroei gaan verven zodat dat niet meer zo’n grote overstap qua kleur zou zijn. Dit heeft ze gedaan met vier verschillende kleuren, waaronder één kleur mijn eigen haar kleur is. Daarnaast heeft ze het licht blonde van de punten er in terug laten komen en nog twee andere tinten die in mijn haar voor komen. Dit zodat de overloop geleidelijker zal zijn. Daarnaast heeft ze ook nog een aantal centimeter aan dode puntjes er af gehaald zodat de onderkant weer wat voller, minder droog en minder sprieterig lijkt. En dit is het uit eindelijk geworden:
4

In eerste instantie dacht ik niet dat het heel anders eruit zou zien, maar nu ik de foto’s zo bij elkaar zie, zie ik toch wel degelijk verschil Mijn haar ziet  erop de tweede foto veel gezonder uit. Het lijkt ook bijna of ik toch een ombré heb! Ik weet dat geen prachtige lokken heb, maar voor mij is dit al een stap in de goede richting. Al met al ben ik voor nu blij met het resultaat. En zal het Troubles in hairadise-verhaal nog een vervolg krijgen, tot mijn haar weer volledig gezond is. En als ik een tip mag geven: als je net zulk dun en poreus haar hebt als ik, bleek het dan niet. Dat kan flink pijnlijk zijn voor je haar.

Hebben jij wel eens troubles in hairadise gehad?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Senna

  Oeh, lijkt me echt heel lastig!

  Ik heb altijd ook heel dun haar gehad, maar sinds ik henna in mijn gebruik is het een stuk dikker geworden. Ook had ik een heel lekker shampoo waar knoflook in zat die mijn haar dikker maakte.

  Misschien is het een idee om henna in je haar te doen? Of vaker een masker van kokosolie en ei?

  Ik hoop dat je er wat aan hebt!

  Liefs,
  Senna

  February 22, 2015 at 13:52
 • Reply carolien

  ik vind het echt heel mooi geworden :)

  xxx

  February 25, 2015 at 12:25
 • Leave a Reply