The perks of online shopping.

by

2Zoals jullie misschien wel weten houd ik van online shoppen. Sterker nog, ik leef voor online shoppen! En ik weet dat sommige gruwelen van online winkelen, de onzekerheid van of het wel past, of het niet tegenvalt,  de stof, allemaal issue’s die je in de winkel allemaal gemakkelijk kan voorkomen. Maar vandaag wil ik, speciaal voor de mensen die het een beetje eng vinden, vertellen waarom online shoppen juist ideaal is! Dus lees snel verder!

Keuze verlamming
Om te beginnen is de collectie van de winkels zijn online 9 van de 10 keer veel uitgebreider dan in de winkel. In de winkel kun je nou eenmaal niet heel het assortiment uitstallen. Online heb je dus veel meer keuze, voor iedereen wat wils! En nu hoor ik je denken, meer keuze?! Maakt het alleen maar moeilijker! Maar vaak kun je online ook filteren, niet alleen broeken, jurkjes, rokjes of shirtjes. Maar ook op kleur en maat. En zelfs op kledinglijn, dus als je weet dat je meer van bijvoorbeeld H&M Divided bent dan van H&M Trend, dan hups, vinkje staat aan.

Pad door de winkel
In winkels verlies ik altijd het overzicht, zeker in winkels waar ik nog niet eerder geweest ben. Ik weet niet waar alles hangt en welk ‘pad’ ik door de winkel moet volgen. Zo loop ik soms vijf keer een winkel op en neer. Online staat alles al voor je gesorteerd en kun je in één scrol en mouse over de kleding stukken zien. Hallo overzicht!

Kopje thee met chocolade
Je kan vanuit je heerlijke bed, met een kopje thee en stukje chocolade op een zondag avond op je gemak winkelen. Geen gehaast vanuit je werk of je wroeten tussen de drukke zaterdag massa’s. Nee, gewoon rustig aan en alles uitgebreid bekijken, in je shopping mandje doen en weer uit halen. Heerlijk!

We gaan sluiten!
Zoals ik bij 3 al vertelde, je hebt alle tijd om alles te bekijken. Er is geen sluitingstijd online (moet je voorstellen dat dat wel zo is!), je hoeft je totaal niet te haasten en kunt alles nog eens goed bekijken, en leuker met elkaar vergelijken!

Tien keer nadenken.
Omdat je dus meer tijd heb doe je minder snel impulsaankopen, omdat je er nog 10 keer over na kan en mag denken. Dus die schoenen die je net snel in je mandje gooide, heb je die echt nodig? Heb je niet al zoiets? Precies, toch maar uit het mandje halen.

Kledingkast bij de hand.
Misschien nog wel het grootste voordeel, je kunt het thuis passen. Je kunt heel je kleding kast over hoop halen om alle nieuwe binnen gekomen items te combineren met de items die je al in je kast hebt. Om en vervolgens achter te komen dat je al zoiets had, oeps! Geen problemen meer met ‘ Had ik nu maar die ene broek aangedaan om te zien hoe het staat’. Nee hoor, je hebt gewoon heel je kledingkast bij de hand. Wat wil je nog meer?

Just a tab away.
Online heb je al je winkels op één plek, namelijk op het internet! Niet meer heel de stad door slenteren om van winkel naar winkel te gaan. Die andere winkel is just a tab away! En zo heb je je winkelwalhalla op slechts een muisklik van je vandaan. Hebben ze het niet bij Esprit? Kijken we toch even bij Zara.

Zo, dat waren een aantal voordelen van online shoppen! Ik denk dat ik er nog wel meer had kunnen schrijven, maar misschien in perks of online shopping 2.0! Ben jij van het online winkelen? 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Evelien

  Haha, leuk geschreven!

  March 29, 2015 at 20:12
 • Reply Lieke

  Ik hou ook wel van online shoppen :D Heb er altijd zo’n hekel aan als het mega druk is in de winkels. En ze hebben inderdaad een veel groter assortiment online. Al zou ik broeken wel eerder in de winkel kopen dan online, maar T-shirts en zo zou ik wel zo online kopen ^^

  April 1, 2015 at 10:53
 • Leave a Reply