Souveniertjes uit de Azoren

by


3

Als ik iets leuk vind aan in een ander land zijn, dan is het wel opzoek gaan naar leuke souveniertjes! Naast natuurlijk de vakantie zelf! Ik neem graag souveniertjes mee terug zodat ik terug kan denken aan de tijd die ik daar heb gehad als ik het dingetje zie. Nu houd ik niet zo van de standaard souveniers die je overal ziet, zoals bijvoorbeeld de dingen waar heel groot de naam van het land opstaan met daarbij een toeristische hotspot. Nee, liever daar gemaakte dingen! 
Ondanks dat ik niet van de ‘standaard’ toeristen souveniers houd, koop ik wel overal waar ik kom een sleutelhanger. Dit is eigenlijk gewoon zo gegroeid. Sommige mensen kopen altijd magneten, ik koop altijd een sleutelhanger! Zo heb ik er al eentje uit Afrika, Parijs, Marokko, Rome, ga zo maar door. En nu dus ook eentje uit de Azoren. Ik ben voor een koetje van hout gegaan, omdat je daar heel veel koeien zag! Typisch iets voor daar. Je ziet daar misschien wel vaker koeien dan hier. Leuk feitje dat ik heb geleerd, de Azoriaanse koe stamt af van de Nederlandse koe. Maar is inmiddels zover door ontwikkeld dat het een ras op zich is!1Naast de koe kocht ik ook een armband en een ketting van vulkanisch steen. Een groot deel van de Azoren zijn namelijk vulkanisch en bestaan uit vulkanisch steen. Daar zijn deze sieraden ook van gemaakt! Het schijnt een reinigende werking te hebben, maar dat kon de verkoper niet helemaal goed uitleggen met zijn gebrekkige engels. Ik vind ze vooral heel tof! Lekker simpel en de ketting kan goed bij mijn neckstack waar ik zo’n obsessie mee heb.

Ik ben er weer blij mee! Wat koop jij meestal als je op vakantie gaat? Of wat zijn je laatst gekochte souveniertjes? Laat het achter! :-D

September 14, 2015
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Joanne

  Die ketting is mooi zeg!

  September 14, 2015 at 13:59
  • Reply Lies

   Dankjewel! Ben er zelf ook heel blij mee!

   September 14, 2015 at 17:29
 • Reply Nena

  Wauw leuke souveniertjes! En zwart wit haha :D Ik koop zelf nooit souvenirs als ik op vakantie ben :’)

  September 14, 2015 at 15:23
  • Reply Lies

   Haha, jaaa! Kan altijd!
   Echt niet? Je kunt er ook echt leuke fashion items vinden vaak!

   September 14, 2015 at 17:29
 • Reply Lobke - Lovali

  De souvenirtjes zijn echt zo leuk! Die ketting is ZO MOOI!! WAUW! En die sleutelhanger dan.. geweldig gewoon haha! xx

  September 14, 2015 at 18:32
  • Reply Lies

   Dankjewel! Ja, leuk he! Kon ‘m niet laten hangen!

   September 14, 2015 at 19:40

  Leave a Reply