Review: PRIMARK POWER BANK

by

2Ik wilde al een tijdje een powerbank proberen. Een klein kastje waarmee je je telefoon of andere apparaten kan opladen onderweg. Als je lang in de trein zit je telefoon toch verleidelijk om je mee te vermaken. Facebook, Instagram, Bloglovin, 2048, mail, nog een keer Facebook, Pinterest, Whatsappen. Sja, dan is je batterij zo leeg! Een powerbank is dan een heel handig apparaatje. Dus toen ik deze tegen kwam bij de Primark wilde ik ‘m graag testen! 
Een powerbank is eigenlijk een mobiele oplader. Die laad je van te voren op om later je bijvoorbeeld je telefoon op te laden. Deze powerbank van de Primark komt met een klein kabeltje van USB naar micro usb. Hier mee kun je de powerbank opladen met een tussen stukje voor het stopcontact. Als je de powerbank oplaadt begint er een blauw lampje te knipperen, deze stopt met knipperen en schijnt continu zodra de powerbank helemaal vol is!  Het geheel opladen van deze powerbank duurde ongeveer twee uur.3De powerbank heeft een heel handig formaatje! En voor degene die het niet erg vinden om iets groots aan hun sleutelbos te hebben (zoals ik), kun je ‘m zelfs aan je sleutelbos hangen. Maar hij past ook makkelijk in een kleine clutch, zodat je altijd je telefoon kunt opladen. Dat geeft toch een fijn gevoel! Echt snel gaat het opladen niet, en als je bezig bent op je telefoon al helemaal niet. Maar als je je telefoon aan de powerbank even een uurtje in je tas stopt en even gaat dansen. Dan zal je zien dat je telefoon weer een voorzien is van een hoop procenten!

1Deze powerbank heeft een  mAh van 2000. MAh staat voor Ampere-uur, ik zal jullie niet vervelen met moeilijk natuurkundige berekeningen en verhalen (niet dat ik dat kan ;-) ). Maar je moet het zo zien hoe meer mAh, hoe vaker en langer je apparaten opgeladen kunnen worden. Een apparaat, zoals je telefoon, heeft ook een bepaalde hoeveelheid mAh. Mijn iPhone 5s heeft een mAh van 1560. Dat betekent dus dat ik met deze powerbank mijn iPhone sowieso één keer volledig kan opladen. Sterker nog 2000/1560 = 1,28 keer! Maaarrrr, dat is alleen als er geen energie verlies optreedt. Wat vaak wel het geval is (de warmte van het apparaat, het lampje erin etc) Dus laten we het houden op één keer volledig opladen. Mijn berekening klopte niet helemaal. Hij kon mijn telefoon net niet helemaal opladen met een start batterij van 28%. Dat valt dus wel een beetje tegen!
4Qua prijs/kwaliteit verhouding hoef je een powerbank niet persé te kopen bij de Primark. De kost namelijk €7,- en dat is niet veel goedkoper dan bij andere winkels, dus je zou de powerbank ook ergens anders kunnen kopen. Bij de Hema bijvoorbeeld, daar hebben ze ze ook met leuke kleurtjes!

Heb jij een powerbank? :-)

January 30, 2015
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Laura

  Ik heb er ook één met Kerst gekregen. Heel handig ik weet alleen nog niet zo heel goed hoe die werkt. Laatst wilde ik hem gebruiken en toen deed die het niet. Misschien nog even de handleiding doorlezen;)

  xx Laura

  January 30, 2015 at 09:26
 • Reply Natasja

  Dit is echt een super handige gadget!

  January 30, 2015 at 21:37
 • Reply Chantal

  Het is allemaal een super leuke bedoeling maar ik ben niet zo te spreken over de powerbanks. Ik heb ook dat ze mijn iphone niet helemaal opladen en wat ik zo jammer vind is dat ze er na een maand gewoon mee stoppen. Ik moet nog steeds een goede portable oplader vinden.
  Liefs,

  Chantal

  February 1, 2015 at 11:22
 • Reply Anoniem

  Nou hij heeft ongelijk het kan langer dan 1 keer

  March 23, 2016 at 18:13
 • Leave a Reply