Redenen om toch een blog te starten!

by

1Ik heb het al een keer gezegd, maar ik twijfelde jaren over of ik moest beginnen met bloggen. En nu ik dan eindelijk, na al die tijd, toch blog, heb ik er eigenlijk best wel spijt van dat ik niet jaren geleden gewoon begonnen ben. Het is zo leuk! En daarom wil ik voor alle twijfelkonten onder ons een lijstje maken waarom je toch gewoon je blog moet beginnen! Gewoon doen! Lees snel de redenen! ;-)

1) Jouw persoonlijke uitlaat klep
Een blog kan  jouw persoonlijke uitlaat zijn. Of sterker nog is jouw uitlaat klep! Het is tenslotte jouw persoonlijke blog, daar mag je mee doen wat jezelf wilt! Dus als je door een moeilijke periode gaat of juist een hele goede periode dan kun je je blog gebruiken om al je emoties in te stoppen! Er is niets zo fijn dan soms je geluk of je frustratie in een verhaal te stoppen. Dat zijn meestal ook de beste posts!

2) Anderen helpen en inspireren
Naast dat het jouw manier is om je emoties te uitten kun je andere ook helpen met jouw verhalen. Dat kan natuurlijk van de goedkoopste fashion tips tot hoe je moet omgaan met een heartbreak. Het is helemaal op aan jou! Andere helpen en inspireren is altijd fijn en geeft jou persoonlijk ook een fijn gevoel.

3) Jouw groei in beeld
Door te bloggen leg je jouw leven vast, of in ieder geval een deeltje van jouw leven. En daarbij leg je eigenlijk automatisch jouw groei vast. Bij mij is dat dan wellicht in fashion vorm en kan ik mijn kledingstijl zien veranderen, maar ook bijvoorbeeld mijn schrijf en fotografie kunsten. Over een aantal jaar is het hartstikke leuk om terug te kijken naar hoe je toen was.

4) Creatiever worden
Een blog helpt ook door creatiever te worden. Want eerlijk is eerlijk eens in de zoveel tijd een post schrijven is soms best pittig, want je wilt het liefste niet over iets schrijven waar je al over geschreven hebt.  Hoe kun je je blog en je post zo leuk mogelijk maken? Tijd om creatief te denken en al je creativiteit te uitten.

5) Daag jezelf uit
Bloggen is een uitdaging. Het is een uitdaging om een ritme te houden, het is een uitdaging om je ideeën vast te leggen, het is een uitdaging om te vernieuwen en het is een uitdaging om jouw draai in de blog wereld te vinden. En eerlijk met die laatste uitdaging ben ik ook nog steeds bezig! Uitdagingen klinken misschien een beetje eng, maar dat zijn ze niet. Die moet je met beide handen grijpen want daar kun je heel veel van leren!

6) Maak de wereld een betere plek
Door jouw blog kun je de wereld een betere plek maken, je hebt een stukje internet dat voor zo’n beetje iedereen toegankelijk is en daarvan kun je jouw paradijsje maken, waar anderen graag op bezoek komen. Er is veel narigheid in de wereld en blogs kunnen een fijne afleiding zijn om even onder al die drukte en stress vandaan te komen. Niet alleen voor je lezers maar ook voor jou! Want een blog is ook een uitlaatklep. ;-)

7) Vrijheid
Zoals ik al zei is jouw blog is jouw stukje internet waarmee je kunt doen wat je wilt! Echt alles! Baas van eigen blog. Jij bepaald waar je over schrijft. Zo gek, zo emotioneel, zo mooi als je zelf wilt! En ook de onderwerpen bepaal je helemaal zelf. Hoe fijn is dat! Je hoeft je aan geen regeltjes te houden, want jij bepaald! Hoe leuk is dat?

8) Omdat het kan
Eerlijk is eerlijk, start een blog omdat het kan. Je kunt tegenwoordig al gratis een blog aan maken en dus gratis jouw plekje hebben. Als het gratis, waarom dan niet gewoon proberen? Als het je bevalt kun je het altijd naar een hoger level halen.

9) Plezier hebben
Bloggen is leuk. En het belangrijkste is dan ook dat je plezier hebt in het onderhouden van je blog! Er wordt niet voor niets gezegd dat als je er geen plezier in hebt je het niet moet doen, dat is met bloggen net zo. Maak een blog leuk voor jou, deel dingen die jouw plezier geven. Plezier is het belangrijkste!

Ik hoop dat ik je misschien heb kunnen overhalen om blog te beginnen! Zo ja, laat het me weten! Dat vind ik leuk! Of heb jij als al blogger nog redenen om een blog te beginnen? Laat ze weten in de reacties.

May 11, 2015
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply alexa

  wat veel en goede positieve punten! i agree!

  May 11, 2015 at 20:12
 • Reply Roshelle

  Goede punten! Voor mij is het lekker een uitlaatklep!

  May 12, 2015 at 12:40
 • Reply saskia

  Hier kan je zeker wel meiden mee over halen om te gaan bloggen :-) Ik blog zelf langer dan een jaar, anders had je mij wel overtuigd hoor :-)

  May 12, 2015 at 19:24
 • Reply Melati

  Vooral door het eerste punt ben ik begonnen met bloggen. En het is superleuk!
  Leuk dat je ze op een rijtje zet (:

  May 14, 2015 at 21:03
 • Leave a Reply