Mijn tips voor het kopen van een bikini met een ‘bijzondere’ maat.

by

5Elke keer weer ga ik hoopvol de winkels af, opzoek naar de voor mij perfecte bikini. En elk keer weer kom ik met lege handen en een iets geïrriteerde stemming terug. Ik heb gewoon een hekel aan bikini’s kopen. En dat heeft één voornaamste reden, namelijk: ik heb een ‘bijzondere’ maat. Met een bijzondere maat bedoel ik een maat die niet in het standaard assortiment van H&M of Hunkemöller zit. In mijn geval is dat een kleinere omvang met een grotere cup. Maar, toen ik vorige week ein-de-lijk wel een bikinitopje vond die past én aan mijn ‘eisen’ voldeed, bedacht ik me dat er waarschijnlijk veel meer jonge meiden en dames zijn die het zelfde (verschrikkelijke) traject doorgaan als ik. Voor hun wil ik graag mijn tips delen van wat ik tot nu toe geleerd heb over het kopen van een bikini met een bijzondere cupmaat. Daar gaan we!

1) Investeer in een goede bikini.
Ik denk dat ik dit wel als belangrijkste tip mee kan geven. Investeer in een goede bikini van mooie kwaliteit en met een mooie pasvorm. Kies een bikini uit waarvan je weet dat je deze tenminste heel de zomer kan dragen. Of misschien wel meerdere zomers als je net zoals ik niet heel veel gaat zwemmen. Vaak zitten duurdere bikini’s mooier en is de kwaliteit van de stof beter waardoor ze langer mee gaan!

2) Kies iets basics
Naast investeren, zou ik mee willen geven kies iets vrij basics uit. Er zijn elke zomer weer een hele hoop bikini trends. Maar het is zonde van het geld als je een hoop geld hebt uit gegeven aan een bikini dat deze zomer helemaal in. Maar volgend jaar waarschijnlijk niet meer. Waardoor je eigenlijk wel weer een nieuwe bikini zou willen. Daarom zou ik zeggen koop een basic bikini in een kleur waarvan jij weet dat je dat volgende zomer ook nog zult dragen! Voor mij is dat zwart, kan altijd!

3
3) Koop het broekje los van de top
Deze tip gaat eigenlijk een beetje samen met de vorige tip. Als je namelijk investeert in een bovenstukje in een basic kleur. Zoals bijvoorbeeld zwart zoals ik gedaan heb, dan kun je gemakkelijk bij H&M wel een broekje kopen! Dit scheelt weer in geld. Want vaak zijn de bijpassende broekjes van een duurdere bikinitop ook wat duurder (zie: 40/50 euro voor een broekje). Daar kun je weer op besparen door de broekjes goedkoper te kopen. Beide broekjes hierboven zijn van de H&M en waren ongeveer 10 euro per stuk. Besparen!

4) Koop online
Zoek online naar een bikini! Er zijn een hele hoop online lingerie shops voor speciale maten die ook bikini’s verkopen. Het grote voordeel hiervan vind ik persoonlijk dat je het broekje los van de top kunt kopen. In veel lingerie speciaal zaken kan dat namelijk niet en krijg je automatisch bij een grotere cup ook een groter broekje. Iets wat ik nog steeds niet begrijp. Alsof slanke meiden geen grotere borsten kunnen hebben. Maar goed! Ik heb mijn bikini top besteld via www.annadiva.nl. Maar ook www.lincherie.nl en www.lace-lingerie.nl hebben heel veel in hun collectie!

2

5) Koop het alleen als je er echt zeker van bent.
Je moet je natuurlijk goed voelen in je bikini. Dus als je bij iets twijfelt, koop het dan niet. En zoek nog even door. Hoe frustrerend die zoektocht ook is, als de zoektocht dan echt niet gelukt is kun je altijd nog terug naar die ene! Check ook goed of de top echt goed zit! Dus spring, schud en ren en kijk hoe de top blijft zitten. Blijft het niet goed op zijn plek? Blijven zoeken!

6) Begin op tijd
Dit is een tip waar ik zelf nog wel wat van kan leren. Ik begin namelijk altijd te laat met het zoeken naar een bikini. Ik krijg namelijk zelf altijd pas de behoefte aan een nieuwe bikini als het lekker weer is. Maar als je wilt voorkomen dat alles al uitverkocht is, begin dan al begin mei met je zoektocht! Dan liggen de collecties voor de komende zomer net in de winkel en heb je nog alle keuze!

Bikinitop: Freya.
Zwart broekje: H&M (sale!)
Gestreept broekjeH&M (sale!)
Zonnebril: Etnia Barcelona

Heb jij soms ook moeite met het kopen van een bikini(top)? Zo ja, heb je misschien nog tips voor ons? :-D

August 3, 2015
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Chinouk

  Wat een ontzettend handige tips! Ik weet zeker dat heel veel dames hier wat aan hebben. Zelf heb ik juist een kleine boezem en ook dat is een drama met het zoeken van een leuke bikini. Elk jaar weer frustraties! Maar sinds Hunkemoller en H&M kleinere maatjes zijn gaan invoeren kan ik daar gelukkig terecht. Maar ik koop ook altijd losse topjes en broekjes! Ze denken namelijk dat dames met een kleine boezem geen bilpartij kunnen hebben..

  August 3, 2015 at 12:37
  • Reply Lies

   Ik hoorde van een medewerker van de Hunkemoller dat ze nu inderdaad ook andere maten gaan invoeren! Binnenkort komen ze waarschijnlijk ook met een smallere omvang en een grotere cup! Dus ik ben benieuwd. Zou wat geld schelen! Ze hebben nog een hoop te leren in bikini land. ;-)

   August 3, 2015 at 15:19
 • Reply Hanneke

  Heel herkenbaar. Ik loop hier met mijn 65F tegen hetzelfde probleem aan. Echter kan ik wel soms bij de H&M of een andere goedkope winkel een bikini vinden, zolang de bandjes op de rug en in de nek maar knoopbandjes zijn, dan kan je hem zo strak knopen als je zelf wilt.

  Helaas was ik dit jaar ook te laat met het zoeken naar een bikini. Ook bij de goede lingeriewinkels was mijn maat weg. Volgend jaar ga ik denk ik aan het eind van de winter al op zoek naar een nieuwe bikini. De fijnste die ik nu heb begint langzaam kapot te gaan.

  In het buitenland hebben ze overigens soms mijn maat wel. Als je eens in Turkije bent (andere landen weet ik zo niet zeker) moet je daar eens opzoek naar een bikini. Daar heb ik er een paar jaar geleden ook een gekocht.

  August 5, 2015 at 15:30
  • Reply Lies

   Wow! Dat lijkt me helemaal een lastige maat ja! 70 qua omvang is er nog wel redelijk te vinden. Maar 65 hoor je niet zo snel! Van de knoopbandjes snap ik inderdaad! Maar ik ben dan toch altijd een beetje bang dat ze er uitvallen! :’-)
   Bedankt voor de tips verder! En we kunnen in ieder geval zeggen dat we een mooie buste hebben, dat is ook wat! ;-)

   August 5, 2015 at 17:37

  Leave a Reply