Let’s talk: het perfecte social media leven?

by

3Ik denk dat ik niet de enige ben als ik opbiecht dat ik een kleine social media verslaving heb. Bijna iedereen gebruikt het dagelijks. Sterker nog we checken meerdere malen per onze Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en ga zo maar door. Het is een standaard in ons leven geworden. Niets is leuker dan een kijkje nemen in het leven van een ander. We zijn er allemaal wel in voor een spiekbeurtje bij de buren, ik net zo veel als jij! De kracht van Social Media is groot. We kunnen met z’n allen binnen no-time de wereld op z’n kop zetten. Het is mooi dat we zulk soort dingen samen kunnen doen. Om de wereld een beetje beter te maken. Maar ik vraag me af, worden we er persoonlijk gelukkiger van? Let’s talk!

Social media is de ideale plek om te laten zien wat jij zelf wilt delen. En eerlijk is eerlijk, dat zijn vaak alleen maar de mooie dingen uit ons leven. Je bent zelf de baas over wat je publiceert, dus dan is het niet meer dan logisch dat je alleen de highlights van je leven deelt. En ik doe dat ook! Ik zet alleen mijn charmantste selfies online en deel alleen boeiende gebeurtenissen. Want wie zit er nu te wachten op een berichtje dat ik voor de 3e keer deze week mijn nagels opnieuw lak terwijl ik levenloos een serie zit te bingewatchen omdat ik teveel tijd heb? Ik niet hoor! En eerlijk gezegd wil ik dat ook niet over mezelf delen, omdat ik niet wil dat ik saai over kom.

2

En dat is misschien ook gelijk het probleem van social media. We delen met z’n alle de prachtigste dingen. De mooiste selfies, de mooiste vakantie foto’s, de mooiste foodporn, de mooiste dingen van ons leven staan online. Waardoor we (onbewust) het idee hebben dat we tegen elkaar op moeten boksen? En dat we alleen maar laten zien hoe leuk we zijn? Terwijl we minstens net zo leuk zijn als we bingewatchend onze nagels lakken! Ik betrap mezelf er soms ook wel eens op dat ik mezelf vergelijk met andere meiden omdat ze een gave reis hebben gemaakt, een prachtige selfie hebben of het mooiste eten eten. Maar ik schud mezelf daarom ook snel weer wakker. Want je moet jezelf niet vergelijken met anderen, Lies! Maar door social media lijkt het soms alsof iedereen een super boeiend en druk leven leid, behalve jij. Waardoor je aan jezelf persoonlijk gaat twijfelen. En dat komt weer doordat we zelf bepalen alleen de mooie dingen te delen. Maar jij bent jij en je bent perfect zoals je bent. En zij zijn ook zichzelf en zijn ook perfect zoals zij zijn. Ik durf met grote zekerheid te zeggen dat iedereen wel eens wat minder deelbare moment heeft. Dat ligt niet alleen aan jezelf.

Ik denk dat social media zeker mooie kanten heeft. Je staat in direct contact met zo’n beetje heel de wereld! Het is een mooie manier om andere mensen beter te leren kennen en de wereld een beetje van jezelf te geven! Het maakt de wereld een stuk persoonlijker en dat vind ik geweldig! Ik blijf het daarom ook met plezier gebruiken. En eerlijk gezegd, ik vind het ook gewoon heel erg leuk om mooie foto’s te maken en deze te delen. En ook om daar beter in te worden en te groeien als persoon! Want naast al dat vergelijken wat we onbewust doen kun je er ook van groeien en je leven vast leggen. En dat mag iedereen zien en iedereen inspireren. Maar we moeten niet vergeten ook te genieten van ons offline leven, want dat is minstens net zo mooi!

Hoe denk jij over social media? En herken je je in mijn verhaal? Ik ben benieuwd naar jouw gedachten, dus deel ze gerust!

August 14, 2015
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Kelly

  Ik was ‘social media verslaafd’ tot ik een tijdje als social media marketeer ging werken. Ik leerde al snel dat al mijn ‘idolen’ op social media ook maar hun plaatjes faketen of een ‘ideale’ foto schoten en verder de rest van de dag in hun joggingbroek door het huis sjokten.

  Ik kan me er nu niet zo druk meer om maken. Ik deel wat ik wil delen, ga zeker niet nadenken over of alles wel dezelfde filter heeft of bij elkaar past en ga ook echt niet mijn makeup nog even finetunen of iets anders aantrekken voor een foto.

  Zoals je zegt, we zijn allemaal al goed genoeg. Dat geweldige leven van die persoon op social media is 9/10 keer ook maar ‘gestaged’ en anders is het een ontzettende lucky bastard. ;)

  August 14, 2015 at 10:58
  • Reply Lies

   Precies! Het kan best wel bedrieglijk zijn, en zeker voor jongere meiden kan ik me voorstellen dat het ze onzeker maakt. Terwijl het allemaal maar ‘opgezet’ is. Best wel erg eigenlijk! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan wel juist heel erg leuk vind om als te matchen, maar dat doe ik vooral voor mezelf! Omdat ik daar zelf blij van word!

   August 14, 2015 at 12:47
 • Reply Joanne

  Ik heb eigenlijk net als jij een haat-liefde verhouding met social media! Maar ik ben ondertussen al te verslaafd om ermee te stoppen haha. Het lijkt tegenwoordig wel gewoon bij je leefstijl te horen! We kunnen simpelweg niet meer zonder. (en stiekem is het ook zooo leuk)

  August 14, 2015 at 19:15
 • Reply Charlotte Storij

  Allereerst: wat een toffe, leuke blog! Je hebt er een volger bij :)) Ik ben het helemaal eens met je verhaal en herken mezelf erin! het leven op social media ziet er inderdaad soms te perfect uit..

  August 16, 2015 at 19:30
  • Reply Lies

   Wat leuk, dankjewel voor het volgen! :-D

   August 17, 2015 at 07:13

  Leave a Reply