Hoelahoep update #2

by

1Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een hoelahoep update plaatste, die lees je hier. Sterker nog de eerste en de laatste was in April. Oeps! Het is dus weer tijd om te vertellen hoe het er met het hoepelen voor staat! 

Schema
Voorheen hoepelde ik elke 4 a 5 avonden in de week een half uur. Op een gegeven moment werd dat 3 a 4 keer, 2 a 3 keer tot een tijd helemaal niet meer hoepelen. Oeps! Daar gingen m’n goede bedoelingen. Dit kwam ook mede door de druk met afstuderen, daardoor had ik echt geen zin meer om ook nog te gaan hoepelen s’avonds. Dus ik ben er een tijdje tussen uit geweest. Toen ik mijn diploma had wilde ik weer beginnen. Toen besloot ik elke ochtend te gaan hoepelen in plaats van s’avonds. Dit keer geen half uur maar een kwartier. Ik hoepel nu dus 5 dagen in de week een kwartier en dat vind ik prima vol te houden en doe dat nu een maand. Want tijdens mijn vakantie ben ik er ook even tussen uit geweest. Na het hoepelen spring ik lekker onder de douche en kan ik de dag met een goed gevoel beginnen.

2Resultaten
Ik heb helaas geen tussen foto’s gemaakt zoals de vorige keer. Maar als je de foto’s van de vorige keer bekijkt en vergelijkt met de foto hierboven dan kun je ook wel zien dat ik mijn buik een stuk slanker en strakker is! Hoera voor hoepelen! Ik heb mij een maand geleden wel weer opgemeten en een maand later dus weer. En er zijn weer wat centimeters van af!
Op 4 september was mijn navel 85 cm, mijn taille 69 cm en mijn bovenbeen 62 cm. Een maand later, op 4 oktober, was mijn navel 82 cm, mijn taille nog steeds 69 en mijn bovenbeen 58 cm. (Mocht je trouwens af vragen waar die gekke strepen op mijn buik vandaan komen, ik had voor de foto een panty aan en die laat altijd deukjes achter ;-) ).

Van zowel de navel als de bovenbenen zijn dus een aantal centimeters af. Van de taille is niets af, ik denk dat dat ook een stuk langzamer gaat om dat daar bij mij gewoon wat minder vel zit. Dus misschien is 69 cm wel mijn ultieme taille maat. Qua de bovenbenen was ik best wel blij verrast! Ik had niet verwacht dat er zoveel cm af was. Ik geloof het eigenlijk nog steeds niet maar ik heb het drie keer opnieuw gemeten, dus het zal wel! Denk dat dit ook komt door dat ik tussen door squats doe tijdens het hoepelen. En ook rennen op de plek.

Al met al dus zeker weer een geslaagd resultaat! Ik blijf het s’ochtends hoepelen vol houden. Al moet ik nog maar zien hoe dat gaat als ik weer aan het werk ben. Maar ik ga er in ieder geval wel voor! Ik moet zeggen ik voel me ook veel beter in mijn vel. Niet dat ik ongelukkig of me niet goed voelde toen ik nog niet hoepelde, maar ik voel me ook fitter en fijner in mijn lijf!

Ik ben echt te spreken over het hoepelen! Ben jij ook al aan het hoepelen? ;-)

October 7, 2015
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Mylou

  Jeetje, wat een strak buikje! Daar kan ik alleen maar van dromen, haha ;). Ik heb ook een tijd gehoepeld, maar in mijn studentenkamertje is te weinig plek. Ik gooi alles omver :’). Nu staat mijn hoepel bij mijn ouders, dus als ik daar kom waag ik me er nog wel eens aan.

  October 7, 2015 at 09:16
  • Reply Lies

   Hahah, ja ik moet ook mijn hele kamer verbouwen voordat ik kan gaan hoepelen! Wel een nadeel, maar is het zeker wel waard!

   October 7, 2015 at 10:15
 • Reply Chinouk

  Oh nice belly ♥_♥! Ik moet dat hoepelen ook echt eens gaan proberen, ik wil ook zo’n platte buik!

  October 7, 2015 at 10:16
  • Reply Lies

   Ja doen! Het is nog leuk ook!

   October 7, 2015 at 10:45
 • Reply Nena

  wow mooi resultaat wel! Ik wist helemaal niet dat het ook goed was voor je bovenbenen! :D

  October 7, 2015 at 10:16
  • Reply Lies

   Dat wist ik ook niet! Ik ben nog steeds verbaasd over dat resultaat! Maar ik blijf ermee door gaan hoor. Het werkt top!

   October 7, 2015 at 10:46
 • Reply Lisa

  Wauw goed bezig! Misschien wel leuk om een keer tussendoor mijn ‘standaard’ workouts te doen… Hoe vaak en hoe lang per dag/week doe je dit? Liefs

  October 7, 2015 at 16:55
  • Reply Lies

   Ik doe het vijf ochtenden in de week! Van maandag tot vrijdag. En dan maar een kwartiertje, dus is echt een top toevoeging denk ik zo!

   October 7, 2015 at 17:00
 • Reply Marjolein

  Wat leuk om te lezen dat het effect heeft. Ik heb ook een hoepel thuis en zou het terug moeten beginnen. Extra motiverend dus deze blogpost!

  October 10, 2015 at 17:23
 • Reply Jennifer

  Ik heb me altijd afgevraagd of het iets zou doen voor je bovenbenen, maar kon er nooit echt iets over vinden. Tot nu, ik ga binnenkort ook maar eens een hoepel halen :D

  October 10, 2015 at 19:53
 • Reply Claudia

  Wat onwijs leuk om je verhaal te horen! Ik ben ook aan het hoepelen, terwijl ik een serie kijk ;)

  October 11, 2015 at 10:13
 • Reply Pluck

  Ja lekker hoepelen tijdens het tv kijken, dat doe ik ook, alleen mijn man zegt dat het dan waait in de kamer haha, lekker laten waaien!

  January 9, 2017 at 19:11
 • Leave a Reply