FAVORITE PHOTO EDITING APPS

by

1Foto’s maken en delen is hot. Het kan overal en op elk moment. Helaas heb je niet altijd je laptop bij de hand om ze even door Photoshop heen te halen. Maar tegenwoordig hoeft dat ook haast niet meer. Je smartphone schiet al prachtige plaatjes en met apps kun je ze heel mooi bewerken tegenwoordig! Wat nou spiegelreflex camera en photoshop? Vandaag wil ik dan ook graag mijn favoriete foto bewerk apps met jullie delen. Kijk snel verder voor mijn favoriete apps!

AFTERLIGHT

2

Met stipt op #1 staat Afterlight. Deze app pak ik er het vaakste bij als ik een foto wil bewerken en is misschien ook wel de bekendste app. De app is gemakkelijk te bedienen en je hebt binnen no time een foto bewerkt! Er is een groot aantal aan filters beschikbaar, en daarnaast ook nog gemakkelijke opties zoals contrast, saturation en brightness. En het leukste aan Afterlight vind ik dat er ook een hele hoop frames te kiezen zijn! Van simpele vierkantjes tot letters en silhouetten. Die pagina kun je op de foto hier onder zien. (-:

5Helaas kost Afterlight wel geld, €0,89 om precies te zijn. Maar dat is het dubbel en dwars waard!

 

PHOTOSHOP EXPRESS

3Photoshop Express is een mini versie van Adobe Photoshop voor op de computer. Natuurlijk is het niet zo uitgebreid als de echte photoshop. Maar voor een bewerk app is het zeker uitgebreid. En het mooie nog het is gratis! Dus als je twijfelt of je Afterlight wel moet kopen, dan zou ik voor Photoshop Express gaan. Het is net iets ingewikkelder dan Afterlight in gebruik, maar na een aantal keer proberen heb je alles wel ontdekt.  PS Express heeft ook een hoop filters, en de standaard opties zoals contrast, brightness en saturation zitten hier ook op. Maar daarnaast heeft PS Express ook een opties om oneffenheden weg te halen. Dus als je puistje spot of je selfie, dan kun je die binnen no time weghalen bij PS Express.4Een fijne optie van deze app is dat je terug kan kijken naar hoe het origineel was. Soms over bewerk (althans ik) je de foto door alle opties die de app aanbied. Dan is die optie heel gemakkelijk om het verschil te zien. En ben je niet blij met je laatste bewerking? Dan is er ook nog een undo knop! PS Express is een hele complete app en bied heel veel opties zeker omdat ie gratis is. Soms niet altijd even makkelijk in gebruik, maar laat je daar niet door tegen houden!

 

FRAGMENT

7

Fragment is een heel ander soort app en eigenlijk niet te vergelijken met de vorige apps. Ik vind het ook moeilijk om uit te leggen wat Fragment nu precies voor app is, ik ga het toch proberen! Fragment deelt een foto, zoals de naam al zegt, op in fragmenten, kleine stukjes. Er zijn allerlei patronen om te kiezen, waarbinnen je weer kunt kiezen welk deel je wazig wilt, en zelfs in welke kleur. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van één van fragment-patronen.6Fragment is misschien nog wel de ingewikkeldste app van allen, om dat het met heel veel kleine opties komt. Bij elke bewerking, want ook in deze app zitten de standaard dingen zoals contrast etc, kun je kiezen welke kleur je de nadruk wilt geven (zoals je al ziet zijn er alleen al 10 tinten blauw te kiezen). Daarnaast kun je ook de draaiing van de foto kiezen, hoeveel procent ingezoomd. Al met al zou ik zeggen, speel eens met Fragment want het is gratis en heel leuk om te doen!

Dat waren mijn favoriete apps om foto’s mee te bewerken. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. En misschien heb je zelf nog wel tips voor mij? Laat het zeker weten! (-:

PS: Fijne man he. (-;

December 8, 2014
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Roxanne

  Handig artikel! Ik ga deze apps eens proberen.

  December 8, 2014 at 10:25
 • Reply Laura

  Handig artikel! Bedankt voor de tips;)

  xx Laura

  December 8, 2014 at 15:03
 • Reply Joanne

  Die Fragment app ziet er leuk uit zeg! (net als die fijne man ;) )

  December 8, 2014 at 19:27
 • Reply Simone

  Ik gebruik vaak VSCO Cam om te bewerken, daarna Photogrid voor witte randen :)

  December 9, 2014 at 16:59
 • Leave a Reply