FASHION REVIEW: VIVIENNE WESTWOOD SMALL ORB PENDANT

by

VivienneWestwoodSmallOrb1Soms kom je online iets tegen waar je hart een sprongetje van maakt. Ik ken het maar al te goed! Je googled er op los met de hoop ergens iets te vinden over het pracht ding. Maar niets te vinden. Tot je spijt zie je daarna dat de return policy ook niet mee werkt en je het bedrag gelijk moet betalen. Twijfel, twijfel, twijfel! Wat dan? Dat is precies wat ik had met deze ketting. Ik heb jaren getwijfeld maar uiteindelijk niet online gekocht. Toen ik naar Londen ging besloot ik in de winkel te kijken, want Vivienne Westwood heeft helaas geen winkel in Nederland. (Toch maar eens doen, Viv!) Daarom een fashion review, voor alle twijfelkonten onder ons!

VW-ketting_bewerking4De ketting is een echte klassieker van Vivienne Westwood en zit vast in het assortiment. De ketting is 78 cm lang, oftewel de ketting komt 39 cm uit de nek te hangen. Voor mij de perfecte lengte! Zo stoot ik de ketting net niet als ik bijvoorbeeld over een tafel heen hang. De ketting en de ‘ring van saturnis’ zijn gemaakt van imitatie rhodium. Dit vind ik één van de grootste ‘nadelen’ aan de ketting. Imitatie rhodium is namelijk een materiaal wat door dragen en tijd van kleur kan veranderen. Daarom raad ik het ook aan om op te passen met parfum, dit kan namelijk de ketting aantasten! Ik draag de ketting nu ongeveer twee maanden regelmatig en de ketting is nog niet van kleur veranderd!

VW-ketting_bewerking3De orb (saturnus zelf) is gemaakt van perspex. Ik dacht in eerste instantie dat het gemaakt was van glas. Maar glas zou heel snel kunnen breken als de ketting ergens tegen aanstoot, dat is nu niet het geval. Verder is de hanger belegd met swarovski kristallen in groen, rood, blauw en vooral wit. Dit zijn hele subtiele kleurtjes in de ketting en vallen eigenlijk pas echt op als je er op let. Aan de onder kant van de hanger staat: Vivienne Westwood, Conduit street, Mayfair, Londen.

VW-ketting_bewerking1Verder zit de hanger stevig in elkaar. De orb zit goed en stevig vast gemaakt en valt er niet zomaar uit. De ketting is ook stevig en zal ook niet zomaar breken.De sluiting is niet perse nodig, ik gebruik de sluiting namelijk nooit omdat de ketting makkelijk over het hoofd te doen is. Daarnaast willen er nog wel eens haren blijven haken aan de sluiting wat best pijnlijk kan zijn!

VW-ketting_bewerking2Persoonlijk vind ik de ketting heel erg mooi en ik ben er dan ook ontzettend blij mee. De ketting lijkt op het eerste gezicht basic en simpel maar als je beter kijkt zie je pas echt dat het eigenlijk een klein planeetje is en wat een mooie details en afwerking het heeft. De ketting kost €175,00 en is te koop via: www.viviennewestwood.com

Ik ben niet gesponsord om dit te schrijven.

Liefs Lies.

 

October 18, 2014
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Lieke

  Oehh, die is mooi o.o Nana uit de anime had ook zo’n soort ketting toch :D ?

  October 19, 2014 at 15:30
  • Reply Lies

   Klopt Lieke! Daardoor ken ik het ook! :-D

   October 19, 2014 at 16:20

  Leave a Reply