EERSTE (TINDER) DATE TIPS

by

2Oké! Dus je gaat op een eerste tinder date? Blijkbaar hebben jullie leuk heen en weer geappt en besloten om elkaar in het echt te ontmoeten. Oftewel de eerste tinder date! Hartstikke leuk! En hartstikke spannend! Maar soms is het verstandig om niet zomaar in het diepe te springen, dat kan namelijk nog wel eens een teleurstelling of een gebroken hart voorkomen! Daarom wil ik je graag wat tips voor je eerste (tinder) date geven. Aangezien ik inmiddels wel wat eerste tinder dates er op heb zitten vind ik wel dat ik in de positie ben om jullie wat tips te geven voor je eerste tinder date! Here we go!

Pijl vooraf wat je van elkaar wilt.
Laten we eerlijk zijn, tinder is voor sommigen het ideale middel om iemand voor tussen de lakens te ontmoeten. Prima natuurlijk, dat moeten ze helemaal zelf weten! Maar daar door is het soms wel lastig in te schatten waar iemand naar opzoek is. Jij kunt je liefde van je leven wel willen zoeken via Tinder, maar als hij niets vasts wilt, dan is dat moeilijk en pijnlijk. Pijl dan van te voren al wat jullie willen, en als dat overeen komt dan kun je met een gerust hart op date! En pro-tip; bespaar je zelf de moeite te denken dat jij zijn bindingsangst wel kunt veranderen, dat is namelijk verdomd lastig. Niet onmogelijk, maar wel pijnlijk en frustrerend (ervaring, jaja ;-) ).

Leer elkaar eerst wat beter kennen.
Hoe verleidelijk het soms ook is om snel op date te gaan, wil ik toch aanraden om eerste een paar dagen (of weken wat jezelf fijn vind) met elkaar te appen. Natuurlijk blijft appen platte tekst en moet de klik in het echt dan nog maar blijken. Maar als jullie in die paar dagen van appen niet verveeld van elkaar raken en weten hoe het leven van elkaar in elkaar steekt kom je ook niet voor verassingen te staan. Als je wilt kun je zelfs even bellen of skypen!

Doe wat online ‘onderzoek’.
Het klinkt misschien een beetje raar, maar in de tijd van de Catfish programma’s is niets meer gek. Probeer hem of haar daarom ook eerst te googlen of te facebooken om dingen te checken. Als het goed is weet je inmiddels wel wat meer van de persoon in kwestie en kun je bijvoorbeeld zijn voornaam (en achternaam) en woonplaats googlen. Als iemand tegenwoordig online onvindbaar is, is het toch misschien een beetje gek. Just to be sure! En als je twijfelt, toon lef en vraag het gewoon!

Spreek af op een neutrale plek.
Dit is misschien vrij logisch omdat je elkaar nog nooit ontmoet hebt. Maar ik wil het toch nog een keertje zeggen. Spreek af op een plek waar anderen zijn. Gewoon ergens gezellig wat drinken of lunchen zodat je ook met elkaar kunt kletsen. Natuurlijk kun je gelijk gaan lasergamen of bowlen maar de echte klik ervaar je toch door gewoon met elkaar te kletsen. De actieve dates kun je dan voor de volgende dates plannen!

Wees vooral jezelf
Wees vooral jezelf en niets anders dan jezelf. Probeer niet dingen goed te kletsen omdat dat overeen komt met de interesses van je date. Dat is niet wie je bent, en je wilt dat diegene valt om wie jij bent en niet wat hij wilt dat je bent! Dus vertel vooral over die ene gekke hobby of die lachwekkende karaktertrek. Dat is een deel van jou en dat moet de ander accepteren. O, en laat vooral je telefoon in je tas.

Reken jezelf niet gelijk rijk.
Dit bespaart je misschien wel een teleurstelling. Maar dat jij de date helemaal leuk vind, betekent niet gelijk dat de ander dat ook vond. Dus denk niet gelijk dat je de liefde van je leven hebt gevonden na de eerste date. Doe het rustig aan, er zullen nog wel wat meer afspraakjes plaats moeten vinden om te weten of het echt klikt, maar de basis is er in ieder geval al met de eerste date!

Laat weten of je het leuk vond.
Niets is fijner dan bevestiging krijgen van de ander. Dus geef dat ook vooral! Of wees gewoon gelijk eerlijk als je denkt dat er niet een tweede date inzit. Niets is vervelender als in het niets zitten te grissen naar of de ander het wel of niet leuk vind. En laat je date het toch niet weten? Vraag het dan gewoon, heb lef! Het ergste wat je kan gebeuren is dat ie toegeeft dat het toch niets is, ach so be it! Going on!

Dit waren mijn tips voor je eerste date! Ik hoop dat je er iets aan hebt en heel veel plezier op je date! Vergeet vooral niet te genieten want daten is leuk! Heb je zelf misschien nog tips voor een eerste date? Of wil je misschien nog wat andere tips weten voor op een date, laat het dan weten! 

May 8, 2015
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply alexa

    Helemaal mee eens en inderdaad een centrale plek is belangrijk, kan je altijd nog rennen als je het niet naar je zin hebt.. Nogal lastig als je bij iemand thuis ben en idd elkaar eerst goed leren kennen is ook erg belangrijk. Ik check trouwens sowieso of ze echt ‘real’ zijn. Hele screening, haha

    May 11, 2015 at 20:15
  • Leave a Reply