Een maand geen kleding: zo ging het!

by

Een maand geleden riep ik vol overtuiging dat ik een maand geen kleding ging kopen. En daarbij legde ik het vast op het internet. Maar eerlijk is eerlijk, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Althans voor mij! Anderen zullen er vast geen moeite mee hebben. Dus als je benieuwd bent naar hoe ik het er vanaf bracht, lees dan verder!

Ik begon de maand toen ik mijn geld had op geshopt. Tenminste toen ik mijn rekening zag dacht ik: ‘Zo! Nu is het wel even klaar met shoppen he, dametje!’. Natuurlijk had ik me niet blut geshopt maar er zat wel een deukje in. Dus besloot ik te gaan voor een kleding shop verbod van een maand. Met daarbij kleding, jassen, schoenen en sieraden. Dus ik begon op 19 oktober en 19 november wanneer ik (mijn eerste) loon zou krijgen mocht ik weer gaan shoppen.

Maar oeps, mijn loon kwam iets eerder van verwacht. Waardoor ik mijn shop verbod in de laatste week verbrak. Maar, even een mini excuus tussendoor eigenlijk was het laatste dat ik had gekocht voor het shop verbod in ging de 19e ook een week daarvoor. Dus dat stelt weer een beetje gerust ;-).  Nu was het niet zo dat ik toen ik mijn loon had gekregen ik wanhopig naar de winkels rende en alles kocht wat ik ook maar een beetje leuk vond.cos shoppen verbod shopverbod kleding kopen

Sterker nog ik heb van dit verbod geleerd dat ik wat bewuster kleding moet gaan kopen. Dat als ik ook maar een beetje twijfel aan iets dat ik het niet moet kopen. Daarnaast ook dat ik wat meer tijdloze stukken moet gaan kopen die ik over minstens een jaar ook nog leuk vind. En als laatste heb ik ook beseft dat ik soms wat meer moet gaan investeren in kleding. Dus sommige van die tijdloze kledingstukken gewoon van wat betere kwaliteit kopen zodat het langer mee gaat.

Uiteindelijk was dit ook mijn doel van dit verbod. Om wat meer te realiseren wat ik koop en of ik het echt nodig heb of leuk vind. En dat doel is gelukt! Nu ook hopen dat het zo blijft maar dat denk ik wel. Want ik beëindigde mijn shop verbod een week eerder voor een kledingstuk dat aan alle eisen voldoet: tijdloos, kwalitatief en echt een aanvulling op mijn kledingkast. En dat zat in die mooie COS tas hierboven. Binnenkort krijg je te zien wat dat is!

Ps: de kleine spulletjes hierboven heb ik ook gekocht in  die week voor het einde. Alleen het horloge heb ik geleend van mijn moeder. Verder twee paar zilveren oorbellen en een telefoonhoesje voor mijn telefoon.
Previous Post Next Post

Leave a Reply