Budget basics: uitzet.

by

1Ik denk dat we allemaal wel weten dat op kamers gaan niet goedkoop is. Zo niet, da weet je het bij deze! Ik ging in september op kamers voor een halfjaar. Ik ging aan de andere kant van het land wonen (regio Arnhem) in een kamer dat enkel een bank en hoogslaper had. Oftewel ik moest een ‘uitzet’ aanschaffen! En omdat ik maar voor een half jaartje op kamers zou gaan en daarna weer terug bij mijn ouders zal gaan wonen (althans, dat was het originele idee, daar is nu twijfel over!) mocht alles niet al te veel kosten. Daarom heb ik een aantal tips over waar ik mijn uitzet zo goedkoop mogelijk heb kunnen scoren.

6Mijn bordenset komt van de IKEA en heeft €19,95 gekost voor een set met 5 grote borden, 5 kleine borden en 5 schaaltjes. Ik weet de naam van de set niet meer uit mijn mijn hoofd. Maar je hebt ‘m in een aantal verschillende kleuren! En ik zou zeker overwegen om misschien een andere kleur te nemen dan wit, want ik heb gemerkt dat in mijn studentenhuis heel veel huisgenootjes deze set hebben. En dan wil je nog wel eens iets kwijtraken! Of zet je naam op de onderkant van de borden. Tip in een tip! De snijplanken komen beide van de Action, de houten was €3 en die van plastic rond de €2.

5.1Ik heb zes glazen en vijf mokken. En eerlijk gezegd zijn zes glazen genoeg voor één persoon en vijf mokken veel te veel (Maar wie heeft er nou niet een zwak voor leuke mokken?). Ik zou dus ook zeker goed nadenken over hoeveel je nodig hebt. Want je koopt al gauw te veel. Daarnaast als je gaat samen wonen met andere studenten zul je altijd bij kunnen lenen, of maak je soms gebruik van hun servies als jullie bijvoorbeeld samen gekookt hebben. De glazen heb ik per zes gekocht bij de Action (de grootste budget tip van allemaal!) voor nog geen €4 en de mokken komen van de Xenos voor €1 per stuk.

3Hier is ie weer; Action! Ik verzeker je dat dit niet gesponsord is door de Action, haha! Zowel het bestek als de pannen komen van de Action. En alhoewel de pannen prima bakken en goed mee gaan zou ik misschien voor als je een aantal jaar op kamers gaat pannen bij bijvoorbeeld de IKEA kopen. Dit is misschien wel een mooie tussen stap, voor als je (nog) even geen geld hebt. De pannen kosten namelijk rond de 4 euro per stuk. De bestekset kostte €3 in totaal (4x vorken, messen, grote en kleine lepels). De houder komt van de Tiger. Loop daar ook zeker eens naar binnen, hele leuke en gekke dingetjes rondom wonen voor een klein prijsje!

2Een waterkoker is ook heel handig, niet alleen voor thee. Maar ook voor tijdens het koken, kookt het water voor de spaghetti of de rijst toch net even wat sneller. En ook deze waterkoker komt van de Action en kostte maar 8 euro! De mok daarentegen is helaas niet zo budgetproof, maar dat is mijn zwak voor leuke mokken. Deze komt namelijk van de Starbucks en kostte €10,95.

7En nu over op het kookgerei (€3 voor een set, Action). En eerlijk gezegd gebruik er echt niet alles van. Hiervan gebruik ik het meeste de spatel en de opscheplepel. Dus als je ze los kan vinden en het kost in verhouding niet meer dan zo’n set zou ik zeker voor die optie gaan. Daarnaast zitten in dit bakje ook nog schilmesjes (€1 euro per 4, Action), en een groter snij mes (€1,50 Action). De placemats (die ik nooit gebruik, oeps!) waren €0,80 per stuk. De onderzetters rond de €0,80 voor drie als ik het me goed herinner.

4Dit zijn een beetje de overige benodigheden. Alhoewel een  peper en zout stel in de vorm van ananassen en een leuk flesje voor olie niet écht nodig zijn. Maar de thee- en keukendoeken daar en tegen weer wel! Hoe moet je anders de afwas doen? Beide komen van de home afdeling van de Primark. Persoonlijk vind ik thee- en keukendoeken best wel prijzig! Maar deze waren heel goed betaalbaar €4 voor 4 theedoeken en €4 voor 4 keukendoeken. De ananasjes komen uit Londen. Het flesje is van de Xenos en de (fruit)schaal is van IKEA.

Dit waren al mijn tips en persoonlijke ervaringen! Ik denk dat ik in totaal rond de 50 euro kwijt was voor mijn hele uitzetje. Niet duur toch? Hebben jullie zelf nog tips? (-:

Misschien dat ik ook eens een budget basics; accessoires kan doen! Lijkt jullie dat leuk?

November 28, 2014
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Floor

  Leuk om te lezen! :)

  November 28, 2014 at 16:26
 • Reply Idwerd

  Leuk om zo te zien! Ik woon ook sinds kort op mezelf en weet hoe lastig (en duur) het is om alles aan te schaffen.

  December 1, 2014 at 21:05
 • Leave a Reply