Black & white Berlin

by

1Afgelopen week ben ik vier dagen met mijn studie naar Berlijn geweest. Inmiddels ben ik stiekem een beetje verliefd geworden op Berlijn ondanks dat ik niet heel de stad heb kunnen ontdekken vanwege studie-‘verplichtingen’. Ik vind Berlijn een prachtige stad met grote verschillen, enerzijds heb je mooie luxe gebouwen en straten, terwijl je een paar straten verder op een heel eigen gebouwd ‘dorpje’ hebt waarin kunstenaars, alternatievelingen en zwervers wonen en samen komen. Een heel mooi verschil om te zien! En natuurlijk de rijke geschiedenis van Berlijn is ook overal te voelen en te zien (er staan zelfs nog gebouwen met kogelschoten in de muren). Kijk vooral verder naar een foto impressie van Berlijn in het zwart/wit!

PS: Wil je het in kleur zien? Breng dan vooral zelf een bezoekje aan Berlijn!

8De musjes in Berlijn houden ook wel van een stukje bratwurst!

3East Side Gallery, waar nog een heel stuk van de Berlijnse muur staat en waar kunstenaars hun gevoelens uitten. Dit weekend is ook de viering dat de muur 25 jaar geleden is gevallen vandaar de pilaren, daar kwamen later nog ballonnen op. 

6Checkpoint Charlie een voormalige grensovergangspost in de Friedrichstraße.

4Streetart zie je heel veel in Berlijn! De prachtigste werken kun je door heel de stad vinden.

5Natuurlijk een bezoek aan het holocaust monument, erg indrukwekkend!

7Berlijn heeft ook een rijke architectuur, met veel verschillen!

2Een oude ijsfabriek die over is genomen door kunstenaars, alternatievelingen en zwervers. Vroeger was deze bereikbaar, en kon je het echt bezoeken. Maar helaas wordt deze gesloopt dus zijn alle ingangen dicht getimmerd.

Previous Post Next Post

Leave a Reply